Bra däck för din bil
Allt för din bil

Dubbat eller odubbat

Standard

VinterdäckBeroende på var du bor i landet så är det skillnad på dubbat eller odubbat när det är vinter. Alltid så är det du som bilägare som avgör vad du ska ha på din bil, tidpunkten man ska köra med vinterdäck är mellan 1 december till 31 mars. Frågan är om man ska ha dubbat eller odubbat?

I vårt avlånga land så är det väldig variation på väglaget, det kan skilja rätt så mycket från norr till söder. Olika däck kan inte vara perfekt för olika väglag, vad man kan säga är att dubbdäck fungerar bättre på is än vad odubbade gör. På snö- och isfria vägar vintertid så gör sig odubbade däck bättre. Dubbdäcken river upp partiklar från asfalten som är farliga och det är betydligt bättre att köra dubbfritt på snöfria vägar. Förvissa så ruggar dubbdäck upp isbelagda vägar till fördel för de dubbfria däcken.

I de norra delarna av Sverige så är dubbdäck att rekommendera då det mer än sällan snöfria vägar upp i norr. I mellersta Sverige så kan de nordiska dubbfria däcken vara att föredra då det mer ofta förekommer bara vägar och däck med dubb kommer att slitas ner och i princip bli som dubbfria däck efter ett tag. I södra Sverige så är också dubbfria däck att föredra då nästan över halva vintersäsongen innebär snöfria vägar.

Men som alltid, anpassa hastigheten efter det väglag som råder.

februari 10, 2014 Däck admin
Font Size
Decrease Size Default Size Increase Size
Select Skin
Select Underlay Background
Select Overlay Background
Scheme Switcher Toggle