Bra däck för din bil
Allt för din bil

Olika märken kräver olika service

Standard

service

Att serva bilen är en viktig del av underhållet, och det bidrar till att öka såväl livslängden som värdet på din bil. Servicen ger en bra uppfattning om bilens skick, vad som behöver bytas och fyllas på och även om det kostar lite är det en investering eftersom det alltid blir dyrare med reparationskostnader för utebliven service.

Hur ofta man bör serva bilen är individuellt och beror bland annat på bilens ålder, skick, modell, antal körda mil och skillnader i konstruktionen. Att serva bilen går bra att göra själv om man har koll på hur man ska göra, men det sparar dig både tid och energi att lämna in bilen till en professionell verkstad, och dessutom kan du vara helt säker på att allt går rätt till.

När det är dags att lämna in bilen på service är det också viktigt att välja rätt verkstad för din bil, eftersom olika märken kräver olika service. En auktoriserad bilverkstad kan ge din bil bästa möjliga reparation och service och har dessutom alla nödvändiga originaldelar på plats i verkstaden. Om du har en Volkswagen som behöver service krävs till exempel rätt specialverktyg och diagnosverktyg, och dessutom får du en giltig stämpel i serviceboken när du lämnar in bilen på en auktoriserad verkstad. Det ger också dig som bilägare en trygghet. Många moderna bilar är ofta avancerade och komplexa i sin konstruktion, varför det kan vara bra att vända sig till en verkstad som är specialiserade på just ditt bilmärke.

Service är en avgörande faktor för säkerheten i bilen för både passagerare och förare, och därför är det extra viktigt att vara noga med var du lämnar in din bil. En skicklig verkstad ser vilka eventuella problem och fel som kan uppstå långt innan de inträffar. Dessutom sparar det dig pengar eftersom en icke servad bil ofta har en högre bränsleförbrukning jämfört med en bil som regelbundet servas.

februari 18, 2016 Bil, Däck admin
Font Size
Decrease Size Default Size Increase Size
Select Skin
Select Underlay Background
Select Overlay Background
Scheme Switcher Toggle