Bra däck för din bil
Allt för din bil

Terrängdäck

Standard

sh_offroad_utv_atv_

Idag finns det däck som är anpassade inte bara till en särskild bilmodell utan även ett visst sorts underlag och vill du ha en säker och bra körning på många olika underlag så ska du satsa på offroad däck även kallad terrängdäck.

Terräng och offroad är ett relativt brett begrepp och det är inte så enkelt som att man hittar ett däck som passar för alla typer av underlag utan man måste tänka igenom var man tänkt köra för att kunna anpassa däcken bäst till sin bil. Är du ute efter att åka komfortabelt eller vill du ha bra friktion och grepp.  En del av de däck som är anpassad till fyrhjulsdrift kallas för allrounddäck men är inte riktigt lämpad att köra på andra vägar än asfalt – och landsvägar. Även en fyrhjulsdriven bil behöver ha terrängdäck för att klara av underlaget när man kör offroad.

Offroad däcken är tillverkade för att klara av extrema och tuffa förhållanden men trots detta ska man tänka på att om en bil körs mycket på varierande och olika underlag så slits däcken trots fortare än på vanlig landsvägskörning. Även skogsmaskiner,  traktorer och ATV behöver olika däcktyper beroende på var de körs och en del framförs även med band istället för däck då de körs i terränger som består av skog, sten, snö och sumpmark för att nämna några exempel.

september 20, 2016 Däck admin
Font Size
Decrease Size Default Size Increase Size
Select Skin
Select Underlay Background
Select Overlay Background
Scheme Switcher Toggle