Bra däck för din bil
Allt för din bil

Utrusta bilen för färden mot fjälls

Standard

Vinterväglag

För att ni säkert ska kunna ta er från er hemort upp till fjälls i påsk så gäller det att utrusta bilen så den klarar av denna färd. Bor ni långt söderut så kanske det inte är så mycket snö och vinterväglag. Ju längre upp i landet ni kommer så blir det annat underlag på vägen. Dubbdäck är att föredra.

Så klart så gäller det ju att anpassa hastigheten efter vilket väglag det är men med rejäla vinterdäck så går det mycket bättre. Övrig utrustning som är bra att packa med är en snöspade. Oavsett om ni klarar er så kan ni hjälpa andra som kanske råkat köra fast. Varma ytterkläder som inte är nerpackade i någon väska. Rejäla kängor som ni kan ta på er. Lågskor är inget som man ska ha på sig om det är mycket snö och kanske till och med oväder. Dessa kan ni köra i men ett par ordentligt varma kängor om ni måste kliva ur bilen.

Se till att packa och lasta bilen på ett bra sätt. Ni vill ju få med er så mycket som möjligt och skidor och stavar kan med fördel lastas på taket. Idag så finns det smidiga portabla takräcken att montera på bilen. Kolla in detta från företaget Northrack som är ett svenskt varumärke. Ett lätt takräcke som är lätt att sätta på och ta av. Får plats med familjens skidutrustning. Lägg er skidutrustning i skidpåse så behöver inte väder och vind göra något med den. Lycka till med er fjällresa och vi hoppas på kanonväder under den tid då ni är där.

januari 21, 2021 Bil, Däck, Tips admin
Font Size
Decrease Size Default Size Increase Size
Select Skin
Select Underlay Background
Select Overlay Background
Scheme Switcher Toggle